مشاوره بیش فعالی کودکان

نویسنده : دکتر مرضیه پیشکار

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

مشاوره بیش فعالی کودکان چیست؟ بیش فعالی در کودکان یکی از رایج ترین اختلالات ذهنی و عاملی ژنتیکی در کودکان یا بزرگسالان است.

این فرایند در سنین کودکی قابل تشخیص است. این کودکان در سنین 4 تا 6 سال دچار بیش فعالی می شوند. نکته ی قابل توجه ان است که اگر این بیماری درمان نشود، تا سنین بزرگسالی ادامه پیدا خواهد کرد و مشکل ساز خواهد شد.

این اختلال یک حساسیت مادرزادی در مغز و سیستم اعصاب است که باعث می­شود کودک چگونه در برخی شرایط رفتار کند. این اختلال اغلب ارثی است اما رویدادهای بیرونی نیز نقش مهمی دارند.

برای مثال مادرانی که زایمان زودرس دارند، کودک شان دچار بیش فعالی میشوند. یا اگر در زمان بارداری به سر و مغز کودک ضربه ای وارد شود، کودک دچار بیش فعالی میشود. در سنین 1 تا 3 سالگی که مغز کودک در حال رشد است اگر ضربه ای به سر کودک وارد شود به احتمال زیاد ADHD رخ می دهد.

مادرانی که در زمان بارداری از مواد مخدر استفاده میکنند فرزندشان دجار بیش فعالی می شود. همچنین استرس زیادی که به مادر وارد میشجو موجب بیش فعالی کودک می شود. به علاوه کودکانی که کمبود محبت دارند و از محرومیت عاطفی رنج می برند اغلب دچار بیش فعالی می شوند.

بیش فعالی در کودکان

کودکان بیش فعال به سه دسته تقسیم می شوند:

نوع عدم تمرکز: در این گروه کودکان فقط تمرکز کافی را ندارند و سریع حواس شان پرت می شود.

نوع تکانشی: در این گروه بچه ها بسیار پر جنب و جوش هستند و غیر قابل کنترل هستند و زیاد صحبت می کنند.

نوع ترکیبی: کودکانی که شرایط  دو نوع بالا را دارند از نوع ترکیبی هستند.

تقسیم بندی کودکان بیش فعال

بیش فعالی در دختران و پسران

طبق آمارگیری هایی که صورت گرفته و تحقیقاتی که انجام شده است پسران دو برابر دختران بیش فعال هستند. و البته دختران این فرایند را با تصورات واهی پیش می برند.

باور های غلطی که در مورد بیش فعالی کودکان وجود دارد

متاسفانه اغلب افراد بر این باور هستند که کودکان بیش فعال، کند ذهن هستند. درحالی که اصلا اینگونه نیست. طبق ازمایشاتی که انجام شده است، ثابت شده است که این کودکان باهوش تر هستند. فقط این کودکان نمیتوانند تمرکز لازم را داشته باشند. در نتیجه دچار افت تحصیلی میشوند.

مطلب پیشنهادی به شما : مشاوره نوجوانی و بلوغ

زمانی که این کودکان در تحصیل خود به مشکل می خورند معلمان برای تنبیه انها را در کلاس ها شرکت نمی دهند. این عمل موجب می شود که کودک اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و در سنین بالاتر دچار افسردگی می شوند. پس لازم است که این کودکان را بیمار نپنداریم. البته پدر و مادر و معلمان اطلاعات خود را در این زمینه بیشتر کنند.

اختلال بیش فعالی در کودکان

اختلال بیش فعالی یکی از شایع ترین اختلال در دوران کودکی و در سن دبستان است در واقع از آن ۶ تا ۱۲ سالگی  سنی است که در  آن کودکان بیش فعال تشخیص داده می‌شوند. و اما نکته مهم در اختلال بیش فعالی وسایل سایر اختلالات روانشناختی تشخیص درست و به موقع هست.

هر نوع رفتار  تکانشی را نمی‌توان به منزله ی  اختلال بیش فعالی در نظر گرفت. نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد  این است که بعضی از والدین که حساسیت بالایی دارند ممکن است شیطنت های معمولی و کودکانه فرزند خود را به عنوان رفتار های بیش فعالانه در نظر بگیرند.

نکته مهم دیگری که در اختلال بیش فعالی و قبل از هر عمل دیگری باید به آن توجه شود این است که دو کودکی که اختلال بیش فعالی دارند به هیچ وجه با یکدیگر یکسان نیستند در حقیقت ممکن است رفتارهای کودکان و مشکل آنها در ظاهر با هم یکسان باشد ولی ریشه همین رفتار در کودکان متفاوت است.

مهمترین علائمی که در اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه وجود دارد کاهش تمرکز و نقص  توجه در کودکان است که می‌تواند تاثیرات منفی برای آینده تحصیلی و شغلی کودک داشته باشد.  از دیگر علائم اختلال بیش فعالی می‌توان به پرتحرکی و  سایر  اعمال تکانشی مثل عملکرد های ناگهانی و غیر قابل پیشبینی اشاره نمود.

ممکن است برخی از کودکان تنها بیش فعال باشد اما کودکی دیگر تشخیص اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه دریافت کند بیش فعالی یک اختلال عصبی رشدی است.

اختلال بیش فعالی در کودکان

  بیش فعالی کودکان در سایت های معتبر

امروزه با گسترش فضای مجازی انواع مختلفی از روانشناسان و مشاوران و همچنین مشاور بیش فعالی کودکان اقدام به تأسیس وب‌سایت‌هایی کرده و از این طریق مطالب خود را در حیطه‌های مختلف روانشناسی و مشاوره و در حوزه های مختلف به کاربران ارائه می دهند.

اما نکته مهمی که وجود دارد این است که شما هنگامی که برای مشاوره بیش فعالی یا سایر مشاوره های دیگر به سایت ها مراجعه می کنید حتما از این  مطالب که محتوای سایت  سایت توسط یک فرد متخصص و دارای اطلاعات و آگاهی نوشته شده اطمینان حاصل یابید.

چنانچه شما به دنبال یافتن اطلاعات معتبر روانشناختی هستید حتماً باید از سایتهای معتبر استفاده کنید زیرا مسائل روانشناختی و راهکارهایی که برای تشخیص ،درمان و غیره انجام می شود مسئله مهمی است که  اگر از منابع معتبر و توسط افراد متخصص دریافت نشود می تواند اثرات معکوس داشته باشد.

همین حالا برای مشاوره بیش فعالی کودکان با مشاورکده تماس بگیرید

  بیش فعالی کودکان

 بیش فعالی کودکان برای رفع مشکلات متعدد بعدی

نکته مهمی که وجود دارد و در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم این است که بسیاری از اختلالات روانشناختی ازجمله اختلال بیش فعالی اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشوند می توانند مشکلات متعددی را در جنبه ها و مراحل مختلف زندگی به وجود بیاورند.

اختلال بیش فعالی معمولاً با مشکلاتی همچون با کاهش توانایی های اجرایی در مدرسه و پیشرفت تحصیلی، حضور در مدرسه و محل کار و احتمال بیشتر بیکاری و درگیری‌های بین فردی همراه است.

علاوه بر این کودکانی که در سنین کودکی و دبستانی به اختلال یا بیش‌فعالی مبتلا هستند اگر تشخیص داده نشوند و روند کنترل و درمان بیماری شروع نشود باعث می شود که فرد در بزرگسالی به اختلالات ضد اجتماعی مبتلا شود.

تحقیقات نشان داده اند میزان ابتلا به اختلالات ضد اجتماعی در بزرگسالانی که در کودکی مبتلا به اختلال adhd  هستند بیشتر از همتایان آنها است. از مشکلات دیگری که اختلال بیش فعالی به دنبال می‌آورد احتمال آسیب اجتماعی  در افراد مبتلا، تخلفات و تصادفات رانندگی و غیره.

از آن جایی که اختلال بیش فعالی با مشکلاتی همچون کاهش تمرکز همراه است باعث  کاهش پیشرفت تحصیلی فرد می شود و این خود می تواند مشکلات یادگیری نیز به بار بیاورد و آینده شغلی و تحصیلی فرد در معرض خطر قرار می گیرد بنابراین ضروری است که اختلال بیش فعالی به‌موقع تشخیص و درمان شود برای همین کار می توانید با مشاوره کده برای مشاوره بیش فعالی کودکان تماس بگیرید.

رفع مشکل بیش فعالی کودکان

 لزوم هر خانواده برای مشاوره بیش فعالی کودکان و درمان آن

  قبل از هر چیزی ممکن است که این سوال پیش آمده باشد که آیا اختلال بیش فعالی درمان می شود؟ اختلال بیش فعالی جزو اختلالات رشد عصبی است امکان اینکه به طور کامل درمان صورت بگیرد وجود ندارد اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

چرا که با روش‌های مختلف مشاور بیش فعالی کودکان و روان درمانی و همچنین استفاده از داروهای مختلف می‌توان روند رشد اختلال را کنترل کرد به گونه‌ای که مشکلات اختلال مانند عدم کنترل تکانه و کاهش تمرکز و نقص توجه را با روش‌های مختلف مشاوره‌ای به کمترین میزان ممکن رساند به طوری که فرد بتوانند مانند سایر همسالان خود تحصیل کند درس بخواند و به زندگی عادی خود ادامه دهد.

در مورد اختلال ها در کودکان نکته قابل توجه لزوم همراهی خانواده با مشاور و روان درمانگر برای پیشبرد مداخلات است چراکه اگر خانواده  با مشاور و روان درمانگر برای درمان و کنترل اختلال همراهی نکنند امکان به ثمر رسیدن مداخلات  کاهش پیدا میکند یا حتی  امکان دارد غیر ممکن شود.

شما می توانید همین حالا برای مشاوره بیش فعالی کودکان با مشاورکده تماس بگیرید.

نویسنده محتوا : روانشناس مرضیه پیشکار

مرضیه پیشکار دکترای روانشناسی و متخصص مشاوره ازدواج مشاوره خیانت و مشاوره زوج درمانی

The author of the content : psychologist Marzieh Pishkar

Marzieh Pishkar is a senior psychology expert and specialist in marriage counseling, cheating counseling and couple therapy counseling

ارتباط با نویسنده محتوا روانشناس مرضیه پیشکار

آخرین مقالات مشاورکده

برای تماس با مشاور کلیک کنید